Sikeres Sportiskolai Szakmai Délelőtt

Sikeres Sportiskolai Szakmai Délelőtt

A SIOSZ a Klebelsberg Központ és Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal karöltve a köznevelési típusú sportiskolák fenntartóinak és az intézményeknek tartott szakmai délelőttöt 2021 február 18-án. Az online formában megtartásra kerülő szakmai délelőttön egyrészt a tankerületi központokban és a szakképzési centrumokba dolgozó gazdasági vezetők és a sportiskolai támogatással foglalkozó munkatársaik, másrészt pedig a támogatásban részesülő tagintézmények vettek részt. Előzetesen közel 150 fő regisztrált, amelyből 120-an részt is vettek a közel másfél órás tájékoztatón.

A szakmai délelőttöt Péterffy Balázs a Klebelsberg Központ Szakmai Elnökhelyettes nyitotta meg, aki kihangsúlyozta, hogy a Sportiskolai Program SIOSZ általi menedzselésének kezdete óta sokat javult az érintett iskolák a tankerületi központok, a szakképzési centrumok és a SIOSZ együttműködése, hatékonyabbá és szakszerűbbé vált a biztosított állami források felhasználása.

A köszöntöt követően Rózsa József SIOSZ elnök beszélt a program múltjáról, jelenjéről és jövőjéről, majd Makofka Réka és Rogácsi Lujza SIOSZ Iroda munkatársak előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. Az előadások során a SIOSZ Iroda munkatársai részletesen ismertették a SIOSZ belső ellenőrzésének tapasztalatait, a felmerülő gyakori kérdéseket, továbbá a Sportiskolai Programmal kapcsolatos szerződéskötés, a program megvalósítása és az elszámolás során felmerülő gyakori kérdéseket.

Az első visszajelzések alapján a szakmai délelőtt sokat segített a felmerülő nyitott kérdések tisztázásában.