SIOSZ Sportiskolai Szakmai nap

SIOSZ Sportiskolai Szakmai nap

Hosszas előkészítés és többszöri módosítást követően 2023. május 23-án, kedden 9:30 órai kezdettel a Magyar Sport Háza 4. emeleti nagytermében tartottuk meg intézményekben dolgozó vezető testnevelőknek szervezett szakmai napunkat.

Az eseményen a 30 iskola képviseletében 35 fő vett részt.

A program a SIOSZ elnöke, Rózsa József megnyitó gondolatait követően a meghirdetett program szerint alakult.

Délelőtt Bartha Ákos és Szabó Dániel a táplálkozásról, Verses István és Várszegi Dóra Erasmus+ programlehetőségekről tartott előadást.

Az ebédszünetet követően a SIOSZ iroda munkatársai a köznevelési sportiskolai program működésének aktuális kérdéseiről tartottak tájékoztatást. Különös tekintettel az intézmények általi félévenkénti adatszolgáltatásra, a támogatási összegek felosztási rendszerére és a támogatások felhasználásának és elszámolásának szabályaira. Végül Vajda Zsuzsanna a Kölcsey Ferenc Gimnázium vezető testnevelő tanára és a SIOSZ elnökségének tagja ismertette az intézményében folyó sportiskolai munka történeti hátterét, stratégiai céljait és gyakorlatát.

A résztvevők térítés mentesen megkapták a „Táplálkozás-beállítás Kortárs táplálkozás kalauz”, illetve a „GYERMEKSPORT – Fizikai aktivitás a megszületéstől a felnőtté válásig” című szakkönyveket.

Az eseményt Dr Sáfár Sándor úr a Nemzeti Sport Ügynökség Zrt Sportakadémiák, Sportiskolák, Kiemelt Sportegyesületek és Egyetemi Sport Igazgatóság igazgatója is megtisztelte jelenlétével.