Magyar Atlétikai Szövetséggel egyeztettünk

Magyar Atlétikai Szövetséggel egyeztettünk

A kiemelt sportági szövetségek és a SIOSZ közötti együttműködés fejlesztési folyamatának újabb fordulójaként az Magyar Atlétikai Szövetséggel folytatottunk megbeszélést.

A megbeszélésen a szövetség részéről Deutsch Péter a szövetség stratégiai igazgatója, a „Budapest 2023 Zsivótszky Gyula program” programigazgatója és a Soltész Barbara, a „Budapest 2023 Zsivótszky Gyula program” operatív igazgatója, a SIOSZ részéről pedig Rózsa József elnök, Tóth József irodavezető és Dr Péter Ákos sportmunkatárs vettek részt.

A megbeszélés során a résztvevők érintették az atlétika sportág céljait, új stratégiai elképzeléseit, a jelenlegi futó szakmai programjait. Külön kiemelve mindezeken belül a különböző korosztályokhoz kapcsolódó törekvéseket és a köznevelési intézményekkel való együttműködési területeket.

A megbeszélés végén a résztvevők elhatározták, hogy igyekeznek kialakítani a további rendszeres és folyamatos együttműködés munkaformáit.

Elsőként a szövetség és a SIOSZ igyekszik összehangolni az érintett egyesületekkel és iskolák folytatott kommunikációt, abban kölcsönösen kiemelve a másik fél fontos üzeneteit, információit. További együttműködési lehetőségként fogalmazódott meg többek között a „Kölyökből atléta” program lebonyolítása, sportiskolai kerettanterv atlétika tematikájának áttekintése, szükség szerint korszerűsítése, a testnevelő tanárok továbbképzése.