Kapcsolat felvétel, egyeztető megbeszélés a Magyar Kajak-kenu Szövetség és a SIOSZ vezetőinek részvételével

Kapcsolat felvétel, egyeztető megbeszélés a Magyar Kajak-kenu Szövetség és a SIOSZ vezetőinek részvételével

A SIOSZ január végén 9 sportági szakszövetségnél kezdeményezett szakmai együttműködést.

Az erről szóló tájékoztató levél alapján az első személyes találkozóra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székházában 2021. február 11-én került sor.

A megbeszélésen a szövetség részéről Schmidt Gábor elnök, Kubina Ádám főtitkár és Boros Gergely szakmai igazgató, a SIOSZ részéről pedig Rózsa József elnök és Tóth József irodavezető vettek részt.

A megbeszélés során a felek áttekintették a köznevelési típusú sportiskolák céljait, tevékenységének jellemzőit, a sport szféra számára kínált előnyöket, lehetőségeket, a rendszer országos hálózatát, továbbá a kajak-kenu sportág utánpótlás-nevelési rendszerét, különös tekintettel az akadémiai rendszer sportágon belüli kialakítására.

Teljes egyetértés alakult ki abban, hogy számos területen találhatók érintkezési pontok, közös érdekek, melyek alapján mindkét fél nyitott a szakmai együttműködésre.

Az együttműködés fő területei lehetnek:

  • ·     Az akadémiai rendszer iskolai kapcsolódási pontjainak meghatározása, a sportszervezetek és az iskolák együttműködési rendszerének modellezése, kialakítása
  • ·         Az él utánpótlás sportolók esetében a sportolás és a tanulás család-iskola-egyesület általi közös megszervezése, gondozása, annak érdekében, hogy a hosszú távú eredményes sportolói pályafutás megalapozása mellett a továbbtanulás is reális, elérhető alternatíva lehessen.
  • ·         A sportág megismertetése, az alapok oktatása a köznevelési típusú sportiskolák testnevelésében
  • ·         Vízi túrázás népszerűsítése, szervezése
  • ·         Testnevelő tanárok bevonása az egyesületi utánpótlás-nevelő tevékenységbe

A megbeszélés végén a résztvevők elhatározták, hogy igyekeznek kialakítani a további rendszeres és folyamatos együttműködés munkaformáit.